A bőség ünnepe másképp

Aki lelkiismeretesen figyel a súlyára, annak a karácsonyi ünnepek kihívást jelentenek. Minden oldalról arra ösztönöznek minket, hogy engedjünk a kényeztetésnek. Több béke; több étel; több boldogság. Végül is megérdemeljük. De vajon tényleg boldogabbak vagyunk, ha kevesebbet mozgunk és többet eszünk? Vagy hogyan engedjünk magunknak, és ne bánjuk meg?

HAGYOMÁNYOS ÜNNEPI ÉTELEK KONTRA SAJÁT IGÉNYEK

Ahogy mondják, az étellel való egészséges kapcsolat a fejben kezdődik. Van benne egy száj. Mindenkinek azt kell ennie, ami a genetikai adottságai, az életmódja és az aktuális egészségi állapota által meghatározott egyéni hajlamának és szükségleteinek megfelel. Ezt az ünnepi menü kiválasztásakor is szem előtt kell tartanunk. Bár ez egy kicsit szigorúan hangzik, az ételeknek elsősorban az igényeinket kell tiszteletben tartaniuk, nem pedig a hagyományokat.

A rövidebb téli napok, a kevesebb napfény és a sportolásra szánt idő korlátozottsága miatt télen lelassul az alapanyagcserénk. A hideg évszakban a testünk természetesen melegedni akar. Kalóriadúsabb ételek után nyúlunk. Hangsúlyozni kell, hogy a fogyás nem az éhezésről szól. Az ételek megfelelő fajtájának és mennyiségének kiválasztásáról van szó.

PAZ ÍZLELŐBIMBÓKAT KÍMÉLŐ FŰSZEREK

Sok időt és erőfeszítést igényel egy ünnepi menü elkészítése az egész család számára. Még a legjobb akarat ellenére is ritkán marad energiánk arra, hogy egészségesebb alternatívát készítsünk, csak magunknak. Mi, a NUTRI FOOD PLAN-nál, veled élünk. Tudjuk, hogy mivel kell megküzdenie. Ezért állítottunk össze egy teljes, alacsony szénhidráttartalmú, négyfogásos menüt, amely remek ízű és könnyen elkészíthető. A NutriFoodKeto Christmas Surprise Fit Pack egészséges és ízletes ételeket tartalmaz az összes napi fogás formájában, amelyek a magas minőségű európai fehérjetartalomnak köszönhetően nemcsak jóllakatnak, hanem támogatják az izomnövekedést és az egészséges életmódot is.

Cserélje le a feleslegesen túlcukrozott reggelit NutriFoodKeto vaníliás rizskására, amelyet fahéjjal és dióval koronázhat meg. Napközben nassolhatsz egy diós szeletet. Ebédre borsólevest készítettünk sajtos krutonnal. A főétel a gombás rizottó, amellyel fehér halat készíthet. Desszertként fehérjecsokoládé pudingot szolgálnak fel, az ünnepi estét pedig egy alkoholmentes fehérborral zárják le.

A NutriFoodKeto Christmas Surprise Fit Pack megörvendezteti ízlelőbimbóidat és gyomrodat egyaránt. A NutriFoodKeto segítségével könnyedén üdvözölheti az új, 2023-as évet.

5 TIPPEK ARRA, HOGY MIT TEGYÜNK, HA TÚLZÁSBA VISSZÜK AZ ÉTKEZÉST

Tudjuk, mi a helyes, mégis néha elfelejtjük. Mi van, ha túl sokat eszünk? Miben segít gyorsan?

#1 nem szégyen nem befejezni

Hogyan lehetséges, hogy bár már jóllakottan, mégis valami apróság után nyúlunk? A teli gyomor hirtelen túltelt gyomorrá válik. Sokszor a„jaj, de kár lenne kidobni” gondolat vezet hozzá. De vajon az üres tányér tényleg megéri a kellemetlen nehéz érzést a gyomrunkban? A fáradságért és a lelkiismeret-furdalásért?

#2 a túlevés nem hazudik

Túl sok étel elfogyasztása után a test hirtelen fáradtságot és a vízszintes fekvés szükségességét érzi. De vigyázz! Ha fekszünk, nagyobb nyomás nehezedik a gyomorra, ami a gyomorsavnak a nyelőcsőbe való felemelkedését és kellemetlen gyomorégést okozhat. A szakértők azt javasolják, hogy legalább fél órán át maradjon egyenesen, amíg a gyomor természetes módon elkezd pihenni. Egy teáskanál szódabikarbóna egy csésze vízben feloldva segíthet.

#3 könnyű teákat iszik

A hazai segítők első sorában a gyomor nehézsége elleni küzdelemben kétségtelenül tiszta, gyömbéres tea. A gyömbér olyan anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik az emésztést és stimulálják az emésztőrendszer izmait. Segít az állati zsírok emésztéséhez szükséges epe termelésében is. Bélproblémák, különösen hasmenés esetén elengedhetetlen az ivási rend betartása. Jó segítség a sárgarépából vagy rizsből készült húsleves is.

#4 támogatja a bélmozgást

A béke ünnepeinek nem szabad békésnek lenniük abban az értelemben, hogy mindent hazudjunk. A mozgás egész testünk számára szükséges. Érzelmi jólétet idézhet elő, enyhítheti a stressz hatásait, és ami a legfontosabb, serkenti a bélműködést.

#5 rost a jobb emésztésért

A rostok fontos szerepet játszanak az emésztőrendszerben. Segít fenntartani a rendszeres székletürítést, és lágyítja a székletet.

Közösségi média

Legnépszerűbb cikkek

HÍRLEVÉL

Ne maradjon le a hírekhez, versenyekhez és promóciókhoz való exkluzív hozzáférésről. Jelentkezzen be!