A szakértő elmagyarázza: Miért híznak a menyasszonyok?

Sok menyasszony hízik az esküvő előtt. Mit csinálnak rosszul? Lehetséges biztonságosan és kínzás nélkül fogyni akár két hét alatt is? Mindezekre a Szlovák Köztársaság Táplálkozási Tanácsadók Szövetségének alapítója és elnöke, valamint a NUTRI FOOD PLAN táplálkozási tanácsadók képesítésének szakmai garanciája, PhDr. Iveta Nemcová, MBA.

A STRESSZ HATÁSÁRA GYAKRABBAN HÍZUNK, MINT FOGYUNK

Az esküvő megtervezése sok hölgy számára jelentősen stresszes időszak lehet. „Pszichés stressz során a kortizol túltermelődik, ami súlygyarapodáshoz vezethet, különösen a derék körül, az arc gömbölyödéséhez, bőrproblémákhoz, de alvászavarokhoz is. A kimerültség ezt követően befolyásolhatja az éhséghormonok, a leptin és a ghrelin szintjét, ami rontja az étvágyszabályozást és az étkezés utáni teltségérzetet.” A stressz miatti magasabb energiaszükségletet általában gyors szénhidrátokból, zsírokból vagy a kettő kombinációjából fedezik. Mindez jelentősen hátráltatja a súly megtartására vagy a felesleges kilók leadására irányuló erőfeszítéseket.

AZ ÉHSÉGSZTRÁJK ÚGYIS UTOLÉR MINKET.

Minden nő arra vágyik, hogy meseszépen nézzen ki a mesés napon. A rengeteg hamis diétás tanács és a táplálkozási szélsőségek között azonban inkább a fejünket veszíthetjük el, mint a plusz kilókat. „Sok „csodadiéta” pusztítást végezhet az anyagcserében. Ennek oka, hogy a táplálékbevitel mennyiségének korlátozásán és a táplálkozási hiányosságokon alapulnak. Nem igaz, hogy ha nem eszünk, akkor fogyunk. Ha éheztetjük magunkat, energiát veszítünk, idegesek és izgatottak leszünk. Még a legszebb menyasszony sem lehet ingerlékeny. Ráadásul az éhező szervezet az első adandó alkalommal gyorsan elkezd zsírtartalékokat raktározni arra az esetre, ha ismét éhezni parancsolnánk neki. Tehát újra felszedjük a kilókat, de még gyorsabban.”

A DIÉTÁK NEM SZÁMÍTANAK TÁPANYAGOKRA

A fogyás nem csak a kalóriadeficitről szól. Sok fogyókúrás élelmiszer nem elég egyértelműen jelzi összetételét, eredetét, és a mikrotápanyagok ajánlott napi adagjával általában nem is foglalkoznak. Pedig az ember egészsége a tét. „Ezért az orvosokkal és más táplálkozási szakemberekkel együttműködve megalkottuk a NutriFood Keto fogyókúrás és optimalizáló programokat. A pontosan meghatározott engedélyezett ételek, ételek és italok mellett, amelyeket az ügyfél otthonába küldenek, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok meghatározott komplexumával is rendelkeznek. Így a fogyás nemcsak gyors, hanem egészséges is.„.

LEHETSÉGES 14 NAP ALATT LEFOGYNI?

Gyors időket élünk. Gyorsan akarunk eredményeket elérni. Lehetséges két hét alatt leadni a felesleges kilókat? „Természetesen meg lehet csinálni. Fontos azonban, hogy a fogyás ne csak gyors, hanem biztonságos is legyen. Ha megfelelően fogyunk, az általános egészségi állapotunk is javul. Különben komoly problémákat okozhatunk magunknak.” Előfordul az életben, hogy gyorsan le kell fogynunk. Nem akarunk időt pazarolni arra, hogy egészséges ételek után rohangáljunk, kitaláljuk, hogyan dolgozzuk fel őket, vagy nyomon kövessük az energiabevitelünket és -felhasználásunkat. Jó, hogy valaki elrendezi helyettünk. „Látjuk ezt az igényt, ezért a NUTRI FOOD PLAN termékcsaládban teljes értékű, magas fehérjetartalmú ételek is szerepelnek. NutriFood Keto fogyókúrás étrendeket.”

MINDENKI LEFOGYHAT AZ „S” MÉRETRE

„Egy gyönyörű nőnek nem kell 36-os méretben lennie. Jó, ha vannak ambícióid, de még jobb, ha reális célokat és megfelelő fogyókúrás programot tűzöl ki magad elé. A hölgyeknek online lehet segíteni BMI-kalkulátor, amely szintén megtalálható a nutrifoodketo.sk . A programok összeállítása 4 fázisból áll biztosítva a hatékony fogyást, hogy a fogyókúráról zökkenőmentesen lehessen áttérni a táplálkozásilag kiegyensúlyozott étrendre.” A cél nem csupán a gyors fogyás, hanem ami még fontosabb, a testsúly hosszú távú megtartása. Amikor az étrendünket átállítjuk, és a szervezetünk hozzászokik, akkor lesz mozgástér az életmódunkban. A diéta és a testmozgás kombinációja ezután hozza meg a kívánt stabil eredményeket. „A NutriFood Keto ételek nem csak a menyasszonyoknak, hanem minden nőnek, akinek gyorsan és biztonságosan kell fogynia.” A NutriFood Keto termékről bővebben a következő weboldalon olvashat: nutrifoodketo.co.uk

Közösségi média

Legnépszerűbb cikkek

HÍRLEVÉL

Ne maradjon le a hírekhez, versenyekhez és promóciókhoz való exkluzív hozzáférésről. Jelentkezzen be!