Gyakorolj Simone tanácsadónkkal! 10 gyakorlat, amit akár egy átlagos nap alatt is elvégezhetsz

Lehet, hogy a nyárnak már majdnem vége, de még mindig ez a legjobb időszak a fizikai aktivitásra. Milyen gyakorlatokat ajánlanak tanácsadóink? Ne aggódj, te is meg tudod csinálni őket!

Télen nehéz számunkra TOP állapotban maradni. Ez annak köszönhető, hogy nehezebb ételeket eszünk, ami több energiát igényel, és a friss levegőn végzett testmozgás is korlátozott. Nyáron a kerékpározás és a korcsolyázás hatékony. Ezzel két legyet ütünk egy csapásra: a friss levegőn és a természetben végzett mozgás nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót tesz. Megkérdeztük táplálkozási szakértőnket az egészséges és FIT tippekről és trükkökről. Bc. Simona Žáčková.

Az emberek gyakran elfoglaltak, és nyáron fáradtak. Hogyan küzdjünk a nyári fáradtság ellen és hogyan kényszerítsük magunkat a testmozgásra?
Mint említettem, azt javaslom, hogy vagy reggel vagy este gyakoroljon. Talán furcsán hangzik, de minél többet mozogsz, annál több energiád lesz. Ezt meg tudom erősíteni, mert magamon is észreveszem. És hogyan kényszerítsük magunkat a testmozgásra? Amint megérkezem a munkahelyemre, azonnal átöltözöm sportruhába, még akkor is, ha később megyek edzeni. Én személy szerint sajnálnám, ha utána edzés nélkül venném le a tiszta sportruhát. Segít a fejlődés nyomon követésében is. Ez 1000%-ban motivál! Mielőtt elkezdtem edzeni, minden szögből készítettem magamról képeket, és amikor néhány hónappal később összehasonlítom a mostani képeimet, látom a testemben bekövetkezett változásokat. Az is motivál, ha néhány nap alatt 10 helyett 15 fekvőtámaszt tudok csinálni.

Olvassa el továbbá: Mi az az 5 dolog, ami nélkül Simona Záčková táplálkozási szakértőnk nem tudja elképzelni a hetét? Inspirálódjon !

Mikor fontos és leghatékonyabb a napközbeni testmozgás?
A diétához hasonlóan mindannyian egyéni lények vagyunk, és ami nekem beválik, az másnak nem biztos, hogy beválik, és fordítva. Valaki reggel, valaki este, valaki éhgyomorra, valaki pedig teli gyomorral szeret edzeni. Itt próbálgatni kell, és ki kell találni, hogy mi illik a legjobban az ügyfélhez.
Nekem személy szerint a legjobb reggel edzeni, mert felébreszt, és energiát ad a napra. Gondolom, ezért nem kell reggelente kávét innom 🙂

Mikor jelent nagyobb kihívást az emberek számára a fittség megőrzése? Nyáron vagy télen?
Amit én személy szerint észrevettem a környékemen, hogy ez leginkább a tél folyamán van így. Ilyenkor az ember olyan, mintha merev lenne, hibernált, és nem akar semmit sem csinálni. Boldog, amikor hazajön a melegbe, és már nem kell sehova sem mennie.

10 FIT gyakorlat Simonka tanácsadónktól, amelyekkel TOP formában tarthatod magad:

  • guggolás ugrással – lábfejek vállszélességben, lábujjak kissé kifordítva, egyenes háttal.
  • Szumó guggolás – a lábak vállszélességnél nagyobb távolságra vannak egymástól, a hát kinyújtva.

https://www.instagram.com/p/CEBcw7DHkMW/embed/captioned/?cr=1&v=12&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fnutrifood.company&rp=%2Fblog%2Fpost%2Fzacvicte-si-s-nasimi-poradkynami-10-cvikov-ktore-zvladnete-aj-pocas-bezneho-dna#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1182.2999999523163%2C%22ls%22%3A856.6999999880791%2C%22le%22%3A1121.3999999761581%7D

  • előrehajlások – váltott lábakkal, egyenes háttal.
  • has – hajlított lábak, enyhén felhúzott hát, hogy érezzük a has működését, és a kezek megpróbálják megfogni a talpakat (oldalra).
  • has – leülök egy kanapéra, padra vagy akár a padlóra, megfogom a kezeimet magam mögött és a fekvőtámaszhoz hasonló mozdulatot végzek – kinyújtom a lábaimat a föld felé, a hátam a föld felé megy, majd a hasam felé emelem a lábaimat.

https://www.instagram.com/p/CEBGDB8p8MI/embed/?cr=1&v=12&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fnutrifood.company&rp=%2Fblog%2Fpost%2Fzacvicte-si-s-nasimi-poradkynami-10-cvikov-ktore-zvladnete-aj-pocas-bezneho-dna#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A1184.699999988079%2C%22ls%22%3A856.6999999880791%2C%22le%22%3A1121.3999999761581%7D

  • vállak – előveszek egy gumiszalagot (vagy egy törölközőt, ha nincs otthon), és az állam felé húzom. A könyökök felfelé mennek, és nem felejtem el kinyújtani a hátamat.
  • bicepsz – én is megközelítem a gumit, és a karomat alulról a mellkasom felé emelem, a könyökök a helyükön maradnak, a hátam kinyújtva.
  • hátra – enyhe hajlításban közelítem meg a gyakorlógumit, mindkét kezemmel megragadom, és magamhoz húzom. A könyökömet a testem mellé tolom (nem a testemtől távolabb!)
  • hegymászók – helyezem magam a planku resp. mintha fekvőtámaszokat gyakorolnál, és felváltva szegeznéd a lábaidat a mellkasodhoz.
  • Angol lunges – felugrom (karok felfelé), és azonnal lemegyek a plank pozícióba. Ha úgy érzed, hogy készen állsz rá, nyugodtan kattints, de ez nem követelmény. A fekvőtámaszból (vagy a plank pozícióból, amelyiket csak akarod) menj vissza a fekvőtámaszba, és ismételd meg.

BC. SIMONA ŽÁČKOVÁ


NUTRI FOOD PLAN Tanácsadó Központ Pozsonyban – Nové mesto és NUTRI FOOD PLAN Tanácsadó Központ Senecben
Milyen gyakorlatok a leghatékonyabbak a fogyáshoz?
Erre nem egy konkrét gyakorlat létezik, hanem egy kombináció. Ez egy megfelelően kiegyensúlyozott étrend és rendszeres testmozgás, amely magában foglalja a kardio- és az erőnléti edzést is. Ezért elhoztam neked a FIT válogatott gyakorlatokat, amelyeket te is elvégezhetsz!

Közösségi média

Legnépszerűbb cikkek

HÍRLEVÉL

Ne maradjon le a hírekhez, versenyekhez és promóciókhoz való exkluzív hozzáférésről. Jelentkezzen be!