MICHAL TOKOŠ

Előtte:

148kg

Utána:

85kg

Különbség:

63kg

„Gyermekkorom óta súlyproblémák gyötörtek, de ha stresszel szembesültem, mindig étellel oldottam meg. Csak egészségügyi problémák és az orvosom többszöri határozott figyelmeztetése volt, hogy fogynom kell, különben a kényelemnek köszönhetően szó szerint inzulinra kerülök”.

GYEREKKOROM ÓTA SÚLYPROBLÉMÁKKAL KÜSZKÖDÖM…

… de ha stresszes voltam, azt mindig étellel kezeltem. Csak az egészségügyi problémák és az orvosom többszöri határozott figyelmeztetése, hogy fogynom kell, különben a kényelem miatt inzulinra szorulok, „rúgott” bele a szó szoros értelmében abba a döntésbe, hogy elkezdjek küzdeni a plusz kilókkal. Számtalanszor próbáltam változtatni a súlyomon, de az evés jó érzése mindig győzött. Szükségem volt valakire, aki tanácsot ad, és aki határozottan tartotta rajtam a kezét.

Az egészséges és szakmai felügyelet mellett történő fogyás lehetőségéről kolléganőmtől értesültem, aki a NutriFood MRP programmal fogyott, amely a NUTRI FOOD PLAN része. Eleinte csak figyeltem, hogy mit csinál, később pedig fel mertem venni a kapcsolatot Gubricka táplálkozási szakemberrel.

Egészségügyi problémáim, például a cukorbetegség és a magas vérnyomás miatt, valamint a kezdeti konzultáció során mért paraméterek alapján , én Mrs. Gubrick ajánlotta a Plus programot azzal, hogy napi 4 étkezésem volt. MRP NutriFood és egy szilárd fehérje étkezés .Ez nem csak elegendő energiát biztosított számomra, hanem minden szükséges tápanyagot is. Később áttértem a Stabilize programra . Kénytelen voltam elkészíteni az étkezéseimet és elkezdtem gondolkodni , hogy mit tegyek a tányéromra.

AZ ELEJE NEHÉZ VOLT, AMÍG A TESTEM HOZZÁSZOKOTT AZ ÚJ ÉTRENDHEZ.

Mégis, hozzászokott a sok gyorskajához és a henyéléshez. Erősen izzadtam, szédültem, magas volt a lázam és hasmenésem. A táplálkozási tanácsadóm biztosított arról, hogy ez csak egy átmeneti állapot, amely a méregtelenítéssel és a ketózis kialakulásával függ össze. Kitartottam, és két hét után a testem elkezdett együttműködni.

Az éhségérzet eltűnt, a leeső kilók pedig energiát és meggyőződést adtak, hogy jó úton járok.

Az elején megijedtem a mért értékektől:

  • súly – 147,9 kg
  • összes zsír – 40,2%
  • zsigeri zsír – 25,
  • derék 143,5cm

KITŰZTEM MAGAM ELÉ AZ 1. CÉLT: „A SZÜLETÉSNAPOMRA 100 KG ALÁ KELL KERÜLNÖM”.

5 hónapom volt a befejezésre. A születésnapom utáni 14. napon végre 97,2kg!!!! ! Ahogy a mérleg számai csökkentek , az önbizalmam és az elhatározásom , hogy nem adom fel , egyre nőtt . támogatást kaptam a családomtól , barátnőmtől , kollégáimtól , barátaimtól , táplálkozási tanácsadómtól . fokozatosan kezdtem hozzáadni a mozgást . Az orvosok viszont fokozatosan csökkentették a vérnyomás gyógyszer adagot és a glikémiás értékek is szépen beálltak. Az orvos értékelte az erőfeszítéseimet , amitől újra bátorodtam. A következő célom 85 kg volt. Ezt is legyőztem, végre nem csak melegítőnadrágot viselhettem, nem kaptam levegőt a lépcsőn felfelé menet, a lábam duzzadása a múlté volt. A testmozgásnak és a lassú fogyásnak köszönhetően a hasamon nem maradt petyhüdt a bőr. A mérleg számai bár lassabban csökkentek , de nem adtam fel .2019.12.10-én erőfeszítéseim végén 85,0 kg-ot értem el. Az elején nem hittem, hogy ez lehetséges. Ennél a számnál sokkal fontosabb volt, hogy a glikémiás és vérnyomás értékeim beálltak és jól éreztem magam az új testemben.

Soha nem voltam válogatós a táplálkozásomban, és így volt ez az MRP NutriFooddal is. Először kicsit aggódtam, hogy egy majdnem 150 kg-os fickó, aki a megfelelő adagokhoz van szokva, vajon az a „kis adag étel” képes-e jóllakatni engem. De meglepetésemre minden étel nagyon finom volt, és akár 3 órán keresztül is jóllaktam. Amikor édesszájú voltam, NutriFood szeletet ettem. A kedvencem a spárgaleves volt.

Örülök, hogy Gubricka asszony irányítása alatt mentem át az átalakuláson. Kezdettől fogva hittem abban, hogy ezúttal nem fogom feladni. Minden héten alig vártam, hogy bejelentkezzek. Nemcsak a program alatt, hanem a program végeztével is a támaszom volt. Bármikor, amikor szükségem volt rá, hajlandó volt tanácsot adni, szakszerűen elmagyarázni és bátorítani engem.

SOKAT TANULTAM A TÁPLÁLKOZÁSI ÉTREND SORÁN…

… nemcsak a diétáról, hanem más, azzal kapcsolatos dolgokról is. Soha többé nem akarok visszatérni a nagy testhez. Szigorú vagyok magamhoz, és eddig tartom magam az új szokásokhoz. Rendszeresen reggelizem, követem az ivási rendet, és a testmozgás a barátom lett. A súlyomat 80kg-on tartom, a derekam 143cm-ről 96cm-re zsugorodott,az extrém elhízott zónából enyhén túlsúlyosra váltottam .a teljes XXXL méretű ruhatáramat lecseréltem M-es méretre. nagyon óvatos vagyok, különösen az édességekkel és a szénhidrátos köretekkel, amelyek könnyen megingatnák a glikémiámat.

Saját tapasztalatom alapján tudom, hogy az első lépés megtétele – a döntés – a legnehezebb. De az érzés, amikor meghódítod magad, a kényelem megéri. Nincs diéta, gyomor kötés , vagy tabletták felgyorsítani az anyagcserét nem ad ezt . Változtass a gondolkodásmódodon, és a tested is csatlakozni fog.

Ha fogyni szeretnél, és nem akarod, hogy ez csak egy újabb Jo-Jo hatású diéta legyen, ne félj segítséget kérni a szakértőktől.