A KETOSIS-RÓL
Ez egy olyan természetes állapot, amikor a szervezet főként a saját zsírját használja energiaforrásként. Ez megakadályozza a szénhidráthiányt. A ketózis kiváltásához szükséges szénhidrátfogyasztás körülbelül 50 g naponta. A természetes ketózis, amely alacsony szénhidrátbevitellel érhető el, teljesen biztonságos. A szervezetnek stabil, szabályozott vércukorszintje és ketontestjei vannak.
A KETÓZIS ELŐNYEI
Az utóbbi időben egyre több jól dokumentált orvosi tanulmány foglalkozik az alacsony szénhidráttartalmú étrenddel. Megerősítik azt a tényt, hogy sikeresebben égetik el a testzsírt, mint azok a diéták, amelyek a fehérje- és zsírbevitelt is csökkentik. Értékelni fogja, hogy nem lesz „farkaséhsége”, és nem veszíti el az izmait. Ezenkívül a keletkező ketontestek kétszer annyi energiát szolgáltatnak, mint a szénhidrátok. De mindenekelőtt gyorsan és könnyen fog fogyni. Az anyagcsere nem lassul le az ilyen fogyókúrás programokkal, hanem éppen ellenkezőleg, felgyorsul.
Védi az izomtömeget és a létfontosságú szerveket
A ketózis nem káros az egészségünkre; éppen ellenkezőleg, a zsírok lebontásával kizárólag a saját zsírraktáraiból biztosítja a szervezet számára a szükséges energiát. Védi az izomtömeget és a test létfontosságú szerveit.
Az epilepszia kezelése
A ketózist sikeresen alkalmazzák agyi betegségek kezelésére, pl. Alzheimer- vagy Parkinson-kór. A vizsgálatok mintegy 100 éve kiváló eredményeket mutatnak az epilepszia miatt kezelt betegeknél is.
Táplálkozási ketózis
A táplálkozási ketózis csökkenti a rákos sejtek számára elérhető vércukor mennyiségét. Bizonyítottan pozitív hatással van a tumor növekedésének lassítására.
Szív- és érrendszeri betegségek kezelése
A táplálkozási ketózist sikeresen alkalmazzák a metabolikus szindróma és az elhízás megelőzésére és kezelésére, a cukorbetegség kockázatának csökkentésére 2. típus, szív- és érrendszeri betegségek, bőrbetegségek javítása.
KETOGÉNES TÁPLÁLKOZÁS
Még ha „diétázol” is, a keletkező ketontestek 2x több energiát biztosítanak, mint a szénhidrátok, így nem leszel energiahiányos. Értékelni fogja, hogy nem lesz „farkaséhsége”, és nem veszíti el az izmait. De mindenekelőtt gyorsan és könnyen fog fogyni. Igen, a NUTRI FOOD PLAN fogyókúrás és táplálkozási programjai valóban a leghatékonyabb módszerek közé tartoznak a felesleges zsírtól való megszabaduláshoz.
Tudományosan bizonyított, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéták sikeresebbek a felesleges testzsír elégetésében, mint azok a diéták, amelyek a szénhidrátok mellett a fehérje- és zsírbevitelt is csökkentik. Köztudott, hogy az egyik alapvető tápanyag – a szénhidrátok – korlátozásával, de a megfelelő fehérje- és zsírellátás fenntartásával hatékonyan tudjuk táplálni az úgynevezett „szénhidrát-összeomlást”. belső égésű „kemence”, így felgyorsítja az általános anyagcserét – lényegesen jobban, mint más csökkentő étrendek. A NUTRI FOOD PLAN programokkal az anyagcsere nem lassul, hanem felgyorsul.
KETOGÉN VAGY ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTREND – MIÉRT?
A ketózis elve a szénhidrátbevitel jelentős korlátozásán alapul az étrendből, elegendő fehérje- és zsírbevitel mellett. A szervezet impulzust kap, hogy fokozatosan (körülbelül 3-4 napig) kimerítse a májban és az izmokban glikogén formájában tárolt szénhidrátraktárakat. Ketontestek útján felszabadítja a tárolt zsírt. Ezeket a szervezet fő energiaforrásként használja fel, így fogy.
A ketózis hatékony az epilepszia, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség kezelésében 2. típusú vagy nőgyógyászati problémák. A gyulladások megszűnnek, és a megfelelő inzulinszintek fennmaradnak.
A „gyors” szénhidrátokban gazdag ételeket (sütemények, tészták, gabonafélék, gyümölcsök) délután és este kerülni kell. Kivételt képezhet az edzés előtti snack. Jó alternatívát jelentenek az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú NutriFood szeletek.
A zöldségeknek naponta, lehetőleg többször (kb. 500-600 g) az étrend részét kell képezniük.
Ajánlott minden étkezésbe fehérjét beépíteni, kisebb mennyiségben (néhány evőkanál joghurt vagy egy szelet zsírszegény sajt) uzsonnára és uzsonnára.
A zsírok fontosak a vitaminok (A, D, E, K) és ásványi anyagok megfelelő anyagcseréjéhez.
A margarinokat kerülni kell.
TÁPLÁLÉK NUTRIFOOD
A NutriFood VLED és LED termékeit úgy fejlesztették ki, hogy 3 adag étel – az ajánlott napi adag (RDA) – naponta legfeljebb 50 g szénhidrátot tartalmazzon. Ez a minimális szénhidrátbevitel felhasználható a szervezet napi fogyasztására, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képez felesleges raktárakat. Ha a fogyókúra során felesleges szénhidrátokat tartalmazó ételeket és italokat fogyaszt, a ketózis megszakadhat, és a fogyás megállhat, vagy súlygyarapodás következhet be.
Nem lehet általánosan meghatározni, hogy egy személynek hányszor kellene ennie egy nap. A fontos dolog az. az étrend összetétele és a táplálékbevitel rendszeres időközönként. Fehérje az étrend 15-20 százalékát kell kitennie, különösen délután. Próbálja meg a zsírokat a napi bevitel kevesebb mint felére, a koleszterint pedig 300 mg-ra korlátozni. Inkább a halakban, olívaolajban vagy diófélékben található egészséges zsírokat használd. Az étrend többi részét, körülbelül 50 százalékát szénhidrátok (összetett + rostok) teszik ki. Csökkentés esetén az ő mennyiségük teszi ki a legkisebb hányadot.
Javasoljuk, hogy a NUTRI FOOD PLAN program használata során naponta legalább 2-3 liter vizet fogyasszon. A teste hidratált lesz, és készen áll arra, hogy megszabaduljon a szervezetben felhalmozódott méreganyagoktól. Nagy mennyiségű víz egyszerre történő fogyasztása veszélyes lehet. Ezért ezt a vízmennyiséget kisebb adagokra kell osztani a nap folyamán. A sima víz (szénsavas vagy szénsavmentes) mellett a népszerű NUTRI FOOD gyümölcsitalok közül is választhat. Kávé vagy fekete tea, zöld vagy gyógytea cukor nélkül, tej és citrom szintén megengedett.
AZ ANYAGCSERE DIAGNÓZISA ÉS ELEMZÉSE
Táplálkozási szakembereink többsége professzionális diagnosztikai eszközökkel dolgozik , mint például a Tanita vagy az In Body.
Ezek az eddigi legjobb, részletes testösszetétel-elemzésre szolgáló diagnosztikai eszközök, amelyek egészségügyi felhasználásra tanúsítottak, és a többpontos és többfrekvenciás bioimpedancia alapján működnek. Nemtől, kortól, betegségtől vagy etikai háttértől függetlenül pontos mérést tesz lehetővé.
Az eredményeknek köszönhetően részletes áttekintést és pontos elemzést kap a testösszetételéről. Ezen eredmények alapján a táplálkozási szakértő egyéni fogyókúrás programot állíthat össze Önnek, mert meg tudja határozni, hogy hol van a probléma, és közvetlenül az Ön számára hatékony és működőképes súlycsökkentő vagy optimalizáló módszert állít fel.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
Ezek az adatok nagyon fontosak, mert az ügyfélben/betegben feltárhatják, hogy a test mely konkrét részeivel vannak problémák, és a táplálkozási szakember nagyon jól tudja elemezni és értékelni ezeket az eredményeket. Ennek alapján egyéni csökkentő programot és személyre szabott étrendet fog kidolgozni. Ezenkívül megfelelő fizikai aktivitást fog ajánlani, amely segít a súly hatékony csökkentésében.
Ez az eredmény nagyon fontos mind az ügyfél, mind a táplálkozási szakember számára a megfelelő fogyókúrás program összeállításához. A zsír is figyeli és értékeli a veszélyes ún. zsigeri zsír. A zsigeri vagy zsigeri zsírok azok, amelyek a hasüreg belsejében, a létfontosságú szerveken, például a szívben, a májban stb. rakódnak le. és olyan helyeken, ahol általában nem találhatók zsírok. A részletes diagnosztikával nagyon pontosan meghatározható a hasi zsír kiterjedése és mennyisége. Egy normális ember zsigeri zsírtartalma 70-100 cm2 között van. Ökölszabályként elmondható, hogy minél magasabb cm2 -re törekszik, annál kockázatosabb az állapot, és annál több zsír jelent egészségügyi kockázatot. Fokozottan fennáll a kockázata pl. szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség. A belső zsírok nem csak akkor raktározódnak el, amikor az energiabevitel megnövekszik, hanem akkor is, amikor a bevitel nagyon alacsony, a minimális alapszükséglet alatt van. Ezért vigyázzunk az éhezéssel is. Az éhezés és a rendszertelen fogyókúra miatt a szervezet nagy mennyiségű zsigeri zsírt tárolhat, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri problémák és a cukorbetegség kockázatát.
A CSÖKKENTÉS SZAKMAI FELÜGYELETE
Amikor a fogyásról van szó, a fogyókúra kiválasztása nagyon fontos , figyelembe véve az Ön egészségi állapotát. A táplálkozási egyensúly is fontos szerepet játszik. Ha egyes tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak, az egészség károsodhat. Az első tünetek például körömtörés, gyakori betegségek és csökkent immunitás, nőknél vérszegénység. Később a szisztémás betegségek hosszú távú, súlyos formái is megjelenhetnek. Ezért nem jó ötlet, ha csak úgy „megrendeljük” a diétát, ahogyan az nekünk tetszik. A csökkentést ezért orvosoknak vagy táplálkozási tanácsadóknak kell irányítaniuk.
A NUTRI FOOD PLAN táplálkozási tanácsadói speciális képzésen és minősítésen vettek részt, és folyamatosan képzik magukat az egészséges életmód és a táplálkozás terén. A NUTRI FOOD PLAN programokkal kapcsolatos saját tapasztalataiknak köszönhetően átérzik az Ön érzéseit, kiváló tanácsokat tudnak adni, és segítőkészek az esetleges kérdéseivel kapcsolatban.
Az első lépés a NUTRI FOOD PLAN táplálkozási tanácsadó felkeresése. Mielőtt elkezdené a csökkentési programot, szükséges egy konzultációval egybekötött kezdeti vizsgálaton részt venni. Az első anyagcsere-vizsgálat és a személyes kórtörténet alapján a táplálkozási tanácsadó vagy orvos felméri az Ön egészségi állapotát, és egyéni étrendi programot javasol.
A kezdeti vizsgálat után jön a második lépés – a tényleges súlycsökkentési folyamat . Ebben a fázisban a táplálkozási szakember megtanítja Önt arra, hogyan étkezzen helyesen és egészségesen, hogyan kövesse az ivási rendet, és motiválja Önt a fizikai aktivitásra. A rendszeres ellenőrzések segítenek elérni az álomsúlyt, és ha elérte a kívánt eredményt és túljutott a stabilizációs fázison , orvosa vagy táplálkozási szakembere segít stabilizálni a súlyát, és elmagyarázza, hogyan tarthatja meg a súlyát hosszú távon.
NUTRIFOOD TERMÉKEK
Válassza ki kedvenc, kizárólag táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott ételét Szlovákiában.
Lépjen kapcsolatba szakembereinkkel
Minden ember egyedi, ezért a fogyókúrás étrendet az ő igényeikhez kell igazítani. Tanúsított táplálkozási tanácsadóink az Ön számára testre szabják a NutriFood MRP programot, amely a NUTRI FOOD PLAN márkához tartozik.