AZ ANYAGCSERE DIAGNOSZTIKÁJA
Néhány perc elég ahhoz, hogy megtudd, pontosan hogyan működik a tested, és hogyan fogyhatsz a leghatékonyabban! Minden egyes ember anyagcseréje egyedi. A NUTRI FOOD PLAN szakértői diagnosztikájának köszönhetően kiderítjük, hogyan működik az Ön anyagcseréje, és összeállítunk Önnek egy egyéni fogyókúrás programot vagy egy speciálisan testsúlycsökkentő diétát.
A TESTÖSSZETÉTEL DIAGNÓZISA ÉS ELEMZÉSE
Táplálkozási szakembereink többsége professzionális diagnosztikai eszközökkel dolgozik, mint például a Tanita vagy az In Body.
Ezek az eddigi legjobb, részletes testösszetétel-elemzésre szolgáló diagnosztikai eszközök, amelyek egészségügyi felhasználásra tanúsítottak, és a többpontos és többfrekvenciás bioimpedancia alapján működnek. Nemtől, kortól, betegségtől vagy etikai háttértől függetlenül pontos mérést tesz lehetővé.
Az eredményeknek köszönhetően részletes áttekintést és pontos elemzést kap a testösszetételéről. Ezen eredmények alapján a táplálkozási szakértő egyéni fogyókúrás programot állíthat össze Önnek, mert meg tudja határozni, hol van a probléma, és közvetlenül az Ön számára hatékony és működőképes súlycsökkentő vagy optimalizáló módszert állít fel.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
Ezek az adatok nagyon fontosak, mert az ügyfélben/betegben feltárhatják, hogy a test mely konkrét részeivel vannak problémák, és a táplálkozási szakember nagyon jól tudja elemezni és értékelni ezeket az eredményeket. Ennek alapján egyéni csökkentő programot és személyre szabott étrendet fog kidolgozni. Ezenkívül megfelelő fizikai aktivitást fog ajánlani, amely segít a súly hatékony csökkentésében.
Ez az eredmény nagyon fontos mind az ügyfél, mind a táplálkozási szakember számára a megfelelő fogyókúrás program összeállításához. A zsír is figyeli és értékeli a veszélyes ún. zsigeri zsír. A zsigeri vagy zsigeri zsírok azok, amelyek a hasüreg belsejében, a létfontosságú szerveken, például a szívben, a májban stb. rakódnak le. és olyan helyeken, ahol általában nem találhatók zsírok. A részletes diagnosztikával nagyon pontosan meghatározható a hasi zsír kiterjedése és mennyisége. Egy normális ember zsigeri zsírtartalma 70-100 cm2 között van. Ökölszabályként elmondható, hogy minél magasabb cm2 -re törekszik, annál kockázatosabb az állapot, és annál több zsír jelent egészségügyi kockázatot. Fokozottan fennáll a kockázata pl. szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség. A belső zsírok nem csak akkor raktározódnak el, amikor az energiabevitel megnövekszik, hanem akkor is, amikor a bevitel nagyon alacsony, a minimális alapszükséglet alatt van. Ezért vigyázzunk az éhezéssel is. Az éhezés és a rendszertelen fogyókúra miatt a szervezet nagy mennyiségű zsigeri zsírt tárolhat, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri problémák és a cukorbetegség kockázatát.
Az emberi test körülbelül 50-60%-a víz. Ez a víz intracelluláris és extracelluláris, azaz sejten belüli és sejten kívüli vízre oszlik. Egy részletes diagnózis segítségével a táplálkozási tanácsadó meg tudja határozni a pontos testvízindexet. Ha a testvízindex a test bármely részén magasabb, ödéma / ödéma / duzzanat lép fel, amelyet általában vese- vagy májbetegséggel kapcsolatos súlyos egészségügyi problémák okoznak. Ugyanakkor tükrözhetik a tápláltsági állapotot, gyulladásos betegségeket vagy a nyirokrendszer rendellenességeit az alacsony izomterhelés miatt. Ezek a mutatók nagyon hasznosak lehetnek a táplálkozási szakember számára, mert ezeknek az adatoknak köszönhetően nemcsak a megfelelő fogyókúrás programot tudja kiválasztani, hanem a megfelelő ivási rendet és annak napközbeni beállítását is meg tudja határozni. Minden anyagcserefolyamat a testnedvekben zajlik. A testnedvek optimális mennyiségének és összetételének fenntartása elengedhetetlen a szervműködés és az alapvető életfunkciók szempontjából. A szervezet elégtelen hidratáltsága tehát számos egészségügyi problémát okozhat, de a fogyást is megakadályozhatja.
A test részletes diagnózisával és elemzésével a táplálkozási szakember más fontos paramétereket is meg tud határozni, például a szervezetben lévő fehérjék és ásványi anyagok mennyiségét. A csontokban tárolt ásványi anyagok mennyisége az, ami egy fontos értéket tár elénk – a csontok mineralizációját. Ha a szervezetben D-vitaminhiány van, az a csontszövet demineralizációjához vezet. Ha a csontokban túl sok a lágy csontszövet, az különböző deformitásokhoz vezet. Az érték fontos a csontritkulás megelőzése és diagnosztizálása szempontjából. A csontritkulás a csontszövet betegsége, amely a csontok törékenységének növekedéséhez vezet, ami a betegségben szenvedőknél gyakoribb törésekhez vezet. A betegség gyakoribb a menopauzában lévő nőknél, de az idősebb korú nőknél és férfiaknál is. BMI INDEX
Ez egy másik adatpont, amelyet a részletes diagnózisban észlelnek. Az indexet az elhízás mértékének meghatározására használják a testsúly magassághoz viszonyított súlyának kiszámításával.
Az alapanyagcsere-ráta megmutatja, hogy a szervezetnek mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy éhgyomorra, hőmérséklet-semleges környezetben, nyugalmi állapotban működjön – vagyis mennyi energiára van szüksége az alapvető életfunkciók, például a légzés, az anyagcsere, a hőszabályozás stb. fenntartásához. Az alapanyagcsere tehát az alapvető életfunkciók megfelelő működéséhez szükséges minimális energiabevitel. Ez az érték nem veszi figyelembe a napi tevékenységek fedezéséhez szükséges energiabevitelt. A napi teljes energiafelhasználás 60-70%-át a bazális energiafelhasználás teszi ki. Az eredmények alapján pedig a táplálkozási szakember kiszámíthatja a teljes napi energiaköltséget.
Az anyagcsere-kor manapság viszonylag új adat. Ezt a számot úgy számítják ki, hogy összehasonlítják az Ön alapanyagcseréjét az azonos korúak átlagos értékével.
Az összes mérési adat alapján, figyelembe véve az Ön egészségi állapotát és jelenlegi életmódját, a tanácsadó tanácsot ad Önnek, hogy milyen változtatásokra van szükség, legyen szó zsírcsökkentésről vagy zsírnövekedésről, valamint az izomtömeg változásáról, és meghatározza az ideális célsúlyt.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
Ezek az adatok nagyon fontosak, mert az ügyfélben/betegben feltárhatják, hogy a test mely konkrét részeivel vannak problémák, és a táplálkozási szakember nagyon jól tudja elemezni és értékelni ezeket az eredményeket. Ennek alapján egyéni csökkentő programot és személyre szabott étrendet fog kidolgozni. Ezenkívül megfelelő fizikai aktivitást fog ajánlani, amely segít a súly hatékony csökkentésében.
Ez az eredmény nagyon fontos mind az ügyfél, mind a táplálkozási szakember számára a megfelelő fogyókúrás program összeállításához. A zsír is figyeli és értékeli a veszélyes ún. zsigeri zsír. A zsigeri vagy zsigeri zsírok azok, amelyek a hasüreg belsejében, a létfontosságú szerveken, például a szívben, a májban stb. rakódnak le. és olyan helyeken, ahol általában nem találhatók zsírok. A részletes diagnosztikával nagyon pontosan meghatározható a hasi zsír kiterjedése és mennyisége. Egy normális ember zsigeri zsírtartalma 70-100 cm2 között van. Ökölszabályként elmondható, hogy minél magasabb cm2 -re törekszik, annál kockázatosabb az állapot, és annál több zsír jelent egészségügyi kockázatot. Fokozottan fennáll a kockázata pl. szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség. A belső zsírok nem csak akkor raktározódnak el, amikor az energiabevitel megnövekszik, hanem akkor is, amikor a bevitel nagyon alacsony, a minimális alapszükséglet alatt van. Ezért vigyázzunk az éhezéssel is. Az éhezés és a rendszertelen fogyókúra miatt a szervezet nagy mennyiségű zsigeri zsírt tárolhat, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri problémák és a cukorbetegség kockázatát.
Az emberi test körülbelül 50-60%-a víz. Ez a víz intracelluláris és extracelluláris, azaz sejten belüli és sejten kívüli vízre oszlik. Egy részletes diagnózis segítségével a táplálkozási tanácsadó meg tudja határozni a pontos testvízindexet. Ha a testvízindex a test bármely részén magasabb, ödéma / ödéma / duzzanat lép fel, amelyet általában vese- vagy májbetegséggel kapcsolatos súlyos egészségügyi problémák okoznak. Ugyanakkor tükrözhetik a tápláltsági állapotot, gyulladásos betegségeket vagy a nyirokrendszer rendellenességeit az alacsony izomterhelés miatt. Ezek a mutatók nagyon hasznosak lehetnek a táplálkozási szakember számára, mert ezeknek az adatoknak köszönhetően nemcsak a megfelelő fogyókúrás programot tudja kiválasztani, hanem a megfelelő ivási rendet és annak napközbeni beállítását is meg tudja határozni. Minden anyagcsere-folyamat a testnedvekben zajlik. A testnedvek optimális mennyiségének és összetételének fenntartása elengedhetetlen a szervműködés és az alapvető életfunkciók szempontjából. A szervezet elégtelen hidratáltsága tehát számos egészségügyi problémát okozhat, de a fogyást is megakadályozhatja.
A test részletes diagnózisával és elemzésével a táplálkozási szakember más fontos paramétereket is meg tud határozni, például a szervezetben lévő fehérjék és ásványi anyagok mennyiségét. A csontokban tárolt ásványi anyagok mennyisége az, ami egy fontos értéket tár elénk – a csontok mineralizációját. Ha a szervezetben D-vitaminhiány van, az a csontszövet demineralizációjához vezet. Ha a csontokban túl sok a lágy csontszövet, az különböző deformitásokhoz vezet. Az érték fontos a csontritkulás megelőzése és diagnosztizálása szempontjából. A csontritkulás a csontszövet betegsége, amely a csontok törékenységének növekedéséhez vezet, ami a betegségben szenvedőknél gyakoribb törésekhez vezet. A betegség gyakoribb a menopauzában lévő nőknél, de az idősebb korú nőknél és férfiaknál is. BMI INDEX
Ez egy másik adatpont, amelyet a részletes diagnózisban észlelnek. Az indexet az elhízás mértékének meghatározására használják a testsúly magassághoz viszonyított súlyának kiszámításával.
Az alapanyagcsere-ráta megmutatja, hogy a szervezetnek mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy éhgyomorra, hőmérséklet-semleges környezetben, nyugalmi állapotban működjön – vagyis mennyi energiára van szüksége az alapvető életfunkciók, például a légzés, az anyagcsere, a hőszabályozás stb. fenntartásához. Az alapanyagcsere tehát az alapvető életfunkciók megfelelő működéséhez szükséges minimális energiabevitel. Ez az érték nem veszi figyelembe a napi tevékenységek fedezéséhez szükséges energiabevitelt. A napi teljes energiafelhasználás 60-70%-át a bazális energiafelhasználás teszi ki. Az eredmények alapján pedig a táplálkozási szakember kiszámíthatja a teljes napi energiaköltséget.
Az anyagcsere-kor manapság viszonylag új adat. Ezt a számot úgy számítják ki, hogy összehasonlítják az Ön alapanyagcseréjét az azonos korúak átlagos értékével.
Az összes mérési adat alapján, figyelembe véve az Ön egészségi állapotát és jelenlegi életmódját, a tanácsadó tanácsot ad Önnek, hogy milyen változtatásokra van szükség, legyen szó zsírcsökkentésről vagy zsírnövekedésről, valamint az izomtömeg változásáról, és meghatározza az ideális célsúlyt.
MAX PULZUS – A STRESSZ FOTOPLETIZMOGRÁFIÁS DIAGNÓZISA
A szívfrekvencia-változékonyság (HRV) nem invazív vizsgálatára és a vegetatív idegrendszer (ANS) kvantitatív értékelésére, beleértve az érrendszer átjárhatóságának értékelését is, tervezett speciális keringési rendszer-elemző készülék. Nagy előnye, hogy rögzíteni tudja az életmódban és az étkezési szokásokban bekövetkezett változások hatását, és így megkönnyíti a megbízható és sikeres fogyás beállítását.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
A stressz a szervezetünk válasza a fokozott stresszre. A mérés eredménye megmutatja, hogy milyen szintű mentális és fizikai stressz hat a szervezetére.
A szervezet stresszel szembeni alacsony ellenállóképessége lehet az oka az egészségügyi komplikációknak, sőt az is lehet, hogy nem tud fogyni.
A vizsgálat eredményei lehetővé teszik a táplálkozási szakember számára, hogy meghatározza az erek és a vérkeringés átjárhatóságának szintjét.
VÉRNYOMÁS-ELLENŐRZÉS
A szívfrekvencia-változékonyság (HRV) nem invazív vizsgálatára és a vegetatív idegrendszer (ANS) kvantitatív értékelésére, beleértve az érrendszer átjárhatóságának értékelését is, tervezett speciális keringési rendszer-elemző készülék. Nagy előnye, hogy rögzíteni tudja az életmódban és az étkezési szokásokban bekövetkezett változások hatását, és így megkönnyíti a megbízható és sikeres fogyás beállítását.
HATÉKONY ÉS EREDMÉNYES ÉTREND A TÁPLÁLKOZÁSI SZAKEMBERNEK KÖSZÖNHETŐEN
Annak érdekében, hogy a fogyás biztonságos, gyors és egészséges legyen, fontos, hogy a fogyás teljes folyamatát orvos, nővér vagy hitelesített táplálkozási tanácsadó felügyelje.
Feladata nemcsak az eredmények helyes diagnosztizálása, értékelése és értelmezése, hanem az eredmények és az egyes ügyfelek/páciensek egészségi állapotának figyelembevételével a megfelelő csökkentési program összeállítása is. Az eredmények és a személyes konzultáció alapján a táplálkozási tanácsadó kitölti az ügyfél egészségügyi kártyáját , egyéni fogyókúrás programot állít össze, és nemcsak a fogyás folyamatán, hanem a testsúly stabilizálásán és a súly megtartásán is végigkíséri az ügyfelet jojó-effektus nélkül.
A táplálkozási szakemberrel való rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően az ügyfelek az egészséges táplálkozás, a diéta és az általános egészséges életmód területén is képzettek és megfelelően tájékozottak.
HOGYAN LEHET FOGYNI EGY TÁPLÁLKOZÁSI SZAKEMBERREL?
A táplálkozási tanácsadó elmagyarázza Önnek az eredményeket, kitölti az ügyfél egészségügyi nyilvántartását, és megbeszéli Önnel a jelenlegi étkezési szokásait. Figyelmezteti Önt a táplálkozási hibákra, és megfelelő ajánlásokat ad.
Az elemzések eredményei alapján a táplálkozási szakember egyéni súlycsökkentő vagy táplálkozási programot javasol az Ön testsúlyának optimalizálása érdekében.
A NUTRI FOOD PLAN csökkentő programok keretében Ön igényei szerint 1, 2, 3 – havi konzultációkat vehet igénybe egy táplálkozási szakemberrel.
Lépjen kapcsolatba szakembereinkkel
Minden ember egyedi, ezért a fogyókúrás étrendet az ő igényeikhez kell igazítani. Tanúsított táplálkozási tanácsadóink az Ön számára testre szabják a NutriFood MRP programot, amely a NUTRI FOOD PLAN márkához tartozik.