Szakmai felügyelet egy tanácsadó által
A NUTRI a.s. átfogó szolgáltatásokat nyújt a testsúlycsökkentés, a táplálkozási és egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadás és felügyelet formájában a tanácsadó központokon és a minősített táplálkozási tanácsadókon keresztül Szlovákia, Csehország és Magyarország egész területén.
„Célunk az elhízás és a hozzá kapcsolódó civilizációs betegségek hatékony kezelése”.
BIZTOSÍTJUK ÉS BIZTOSÍTJUK
Tanácsadás
Az ügyféllel folytatott személyes konzultációk során tanácsadás a testsúlycsökkentéssel kapcsolatban. A NUTRI FOOD PLAN táplálkozási szakértővel végzett ellenőrzések az év során teljesen INGYENESEK.
Vizsgálat
Részletes vizsgálat – az anyagcsere diagnosztikája, a test vizesedésének mértéke, a fehérjék és ásványi anyagok táplálkozási diagnosztikája, a fizikai erőnlét állapotának megállapítása, a zsírtömeg vizsgálata, az anyagcsere korának megállapítása, az izomtömeg százalékos aránya az egyes testrészekben.
Ajánlások
Az Ön egészségi állapotát és az előzetes vizsgálatot figyelembe véve tanácsot adunk Önnek a megfelelő csökkentési program kiválasztásához. Tanúsított táplálkozási szakembereink személyre szabott étrendtervet készítenek a fogyás érdekében.
Élelmiszer
Kiváló minőségű, ízletes és táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott élelmiszerek, amelyek teljes mértékben helyettesítik a táplálékot, és az ajánlott napi adag 100%-át biztosítják az alapvető vitaminoknak, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek és aminosavaknak – ezek nem táplálék- vagy étrend-kiegészítők.
Vezérlők
Programjaink részeként a súlycsökkentési és stabilizációs időszak alatt rendszeres ellenőrzéseket és konzultációkat biztosítunk Önnek INGYENESEN. A fogyókúrás programok befejezése után is szakértői felügyelet áll az Ön rendelkezésére.
Oktatás
A táplálkozási szakemberrel folytatott rendszeres konzultációk során Ön is új ismereteket szerezhet az egészség és a táplálkozás területén. Megtanítjuk Önnek, hogy mely ételek tesznek jót Önnek, és melyeket kell kerülnie, hogy hosszú távon meg tudja tartani csökkentett súlyát.
AZ ANYAGCSERE DIAGNOSZTIKÁJA
Néhány perc elég ahhoz, hogy megtudd, pontosan hogyan működik a tested, és hogyan fogyhatsz a leghatékonyabban! Minden egyes ember anyagcseréje egyedi. A NUTRI FOOD PLAN szakértői diagnosztikájának köszönhetően kiderítjük, hogyan működik az Ön anyagcseréje, és összeállítunk Önnek egy egyéni fogyókúrás programot vagy egy speciálisan testsúlycsökkentő diétát.
A TESTÖSSZETÉTEL DIAGNÓZISA ÉS ELEMZÉSE
Táplálkozási szakembereink többsége professzionális diagnosztikai eszközökkel dolgozik, mint például a Tanita vagy az In Body.
Ezek az eddigi legjobb, részletes testösszetétel-elemzésre szolgáló diagnosztikai eszközök, amelyek egészségügyi felhasználásra tanúsítottak, és a többpontos és többfrekvenciás bioimpedancia alapján működnek. Nemtől, kortól, betegségtől vagy etikai háttértől függetlenül pontos mérést tesz lehetővé.
Az eredményeknek köszönhetően részletes áttekintést és pontos elemzést kap a testösszetételéről. Ezen eredmények alapján a táplálkozási szakértő egyéni fogyókúrás programot állíthat össze Önnek, mert meg tudja határozni, hol van a probléma, és közvetlenül az Ön számára hatékony és működőképes súlycsökkentő vagy optimalizáló módszert állít fel.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
Ezek az adatok nagyon fontosak, mert az ügyfélben/betegben feltárhatják, hogy a test mely konkrét részeivel vannak problémák, és a táplálkozási szakember nagyon jól tudja elemezni és értékelni ezeket az eredményeket. Ennek alapján egyéni csökkentő programot és személyre szabott étrendet fog kidolgozni. Ezenkívül megfelelő fizikai aktivitást fog ajánlani, amely segít a súly hatékony csökkentésében.
Ez az eredmény nagyon fontos mind az ügyfél, mind a táplálkozási szakember számára a megfelelő fogyókúrás program összeállításához. A zsír is figyeli és értékeli a veszélyes ún. zsigeri zsír. A zsigeri vagy zsigeri zsírok azok, amelyek a hasüreg belsejében, a létfontosságú szerveken, például a szívben, a májban stb. rakódnak le. és olyan helyeken, ahol általában nem találhatók zsírok. A részletes diagnosztikával nagyon pontosan meghatározható a hasi zsír kiterjedése és mennyisége. Egy normális ember zsigeri zsírtartalma 70-100 cm2 között van. Ökölszabályként elmondható, hogy minél magasabb cm2 -re törekszik, annál kockázatosabb az állapot, és annál több zsír jelent egészségügyi kockázatot. Fokozottan fennáll a kockázata pl. szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség. A belső zsírok nem csak akkor raktározódnak el, amikor az energiabevitel megnövekszik, hanem akkor is, amikor a bevitel nagyon alacsony, a minimális alapszükséglet alatt van. Ezért vigyázzunk az éhezéssel is. Az éhezés és a rendszertelen fogyókúra miatt a szervezet nagy mennyiségű zsigeri zsírt tárolhat, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri problémák és a cukorbetegség kockázatát.
Az emberi test körülbelül 50-60%-a víz. Ez a víz intracelluláris és extracelluláris, azaz sejten belüli és sejten kívüli vízre oszlik. Egy részletes diagnózis segítségével a táplálkozási tanácsadó meg tudja határozni a pontos testvízindexet. Ha a testvízindex a test bármely részén magasabb, ödéma / ödéma / duzzanat lép fel, amelyet általában vese- vagy májbetegséggel kapcsolatos súlyos egészségügyi problémák okoznak. Ugyanakkor tükrözhetik a tápláltsági állapotot, gyulladásos betegségeket vagy a nyirokrendszer rendellenességeit az alacsony izomterhelés miatt. Ezek a mutatók nagyon hasznosak lehetnek a táplálkozási szakember számára, mert ezeknek az adatoknak köszönhetően nemcsak a megfelelő fogyókúrás programot tudja kiválasztani, hanem a megfelelő ivási rendet és annak napközbeni beállítását is meg tudja határozni. Minden anyagcserefolyamat a testnedvekben zajlik. A testnedvek optimális mennyiségének és összetételének fenntartása elengedhetetlen a szervműködés és az alapvető életfunkciók szempontjából. A szervezet elégtelen hidratáltsága tehát számos egészségügyi problémát okozhat, de a fogyást is megakadályozhatja.
A test részletes diagnózisával és elemzésével a táplálkozási szakember más fontos paramétereket is meg tud határozni, például a szervezetben lévő fehérjék és ásványi anyagok mennyiségét. A csontokban tárolt ásványi anyagok mennyisége az, ami egy fontos értéket tár elénk – a csontok mineralizációját. Ha a szervezetben D-vitaminhiány van, az a csontszövet demineralizációjához vezet. Ha a csontokban túl sok a lágy csontszövet, az különböző deformitásokhoz vezet. Az érték fontos a csontritkulás megelőzése és diagnosztizálása szempontjából. A csontritkulás a csontszövet betegsége, amely a csontok törékenységének növekedéséhez vezet, ami a betegségben szenvedőknél gyakoribb törésekhez vezet. A betegség gyakoribb a menopauzában lévő nőknél, de az idősebb korú nőknél és férfiaknál is. BMI INDEX
Ez egy másik adatpont, amelyet a részletes diagnózisban észlelnek. Az indexet az elhízás mértékének meghatározására használják a testsúly magassághoz viszonyított súlyának kiszámításával.
Az alapanyagcsere-ráta megmutatja, hogy a szervezetnek mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy éhgyomorra, hőmérséklet-semleges környezetben, nyugalmi állapotban működjön – vagyis mennyi energiára van szüksége az alapvető életfunkciók, például a légzés, az anyagcsere, a hőszabályozás stb. fenntartásához. Az alapanyagcsere tehát az alapvető életfunkciók megfelelő működéséhez szükséges minimális energiabevitel. Ez az érték nem veszi figyelembe a napi tevékenységek fedezéséhez szükséges energiabevitelt. A napi teljes energiafelhasználás 60-70%-át a bazális energiafelhasználás teszi ki. Az eredmények alapján pedig a táplálkozási szakember kiszámíthatja a teljes napi energiaköltséget.
Az anyagcsere-kor manapság viszonylag új adat. Ezt a számot úgy számítják ki, hogy összehasonlítják az Ön alapanyagcseréjét az azonos korúak átlagos értékével.
Az összes mérési adat alapján, figyelembe véve az Ön egészségi állapotát és jelenlegi életmódját, a tanácsadó tanácsot ad Önnek, hogy milyen változtatásokra van szükség, legyen szó zsírcsökkentésről vagy zsírnövekedésről, valamint az izomtömeg változásáról, és meghatározza az ideális célsúlyt.
MIT MUTAT A RÉSZLETES DIAGNÓZIS?
Ezek az adatok nagyon fontosak, mert az ügyfélben/betegben feltárhatják, hogy a test mely konkrét részeivel vannak problémák, és a táplálkozási szakember nagyon jól tudja elemezni és értékelni ezeket az eredményeket. Ennek alapján egyéni csökkentő programot és személyre szabott étrendet fog kidolgozni. Ezenkívül megfelelő fizikai aktivitást fog ajánlani, amely segít a súly hatékony csökkentésében.
Ez az eredmény nagyon fontos mind az ügyfél, mind a táplálkozási szakember számára a megfelelő fogyókúrás program összeállításához. A zsír is figyeli és értékeli a veszélyes ún. zsigeri zsír. A zsigeri vagy zsigeri zsírok azok, amelyek a hasüreg belsejében, a létfontosságú szerveken, például a szívben, a májban stb. rakódnak le. és olyan helyeken, ahol általában nem találhatók zsírok. A részletes diagnosztikával nagyon pontosan meghatározható a hasi zsír kiterjedése és mennyisége. Egy normális ember zsigeri zsírtartalma 70-100 cm2 között van. Ökölszabályként elmondható, hogy minél magasabb cm2 -re törekszik, annál kockázatosabb az állapot, és annál több zsír jelent egészségügyi kockázatot. Fokozottan fennáll a kockázata pl. szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség. A belső zsírok nem csak akkor raktározódnak el, amikor az energiabevitel megnövekszik, hanem akkor is, amikor a bevitel nagyon alacsony, a minimális alapszükséglet alatt van. Ezért vigyázzunk az éhezéssel is. Az éhezés és a rendszertelen fogyókúra miatt a szervezet nagy mennyiségű zsigeri zsírt tárolhat, ami viszont növeli a szív- és érrendszeri problémák és a cukorbetegség kockázatát.
Az emberi test körülbelül 50-60%-a víz. Ez a víz intracelluláris és extracelluláris, azaz sejten belüli és sejten kívüli vízre oszlik. Egy részletes diagnózis segítségével a táplálkozási tanácsadó meg tudja határozni a pontos testvízindexet. Ha a testvízindex a test bármely részén magasabb, ödéma / ödéma / duzzanat lép fel, amelyet általában vese- vagy májbetegséggel kapcsolatos súlyos egészségügyi problémák okoznak. Ugyanakkor tükrözhetik a tápláltsági állapotot, gyulladásos betegségeket vagy a nyirokrendszer rendellenességeit az alacsony izomterhelés miatt. Ezek a mutatók nagyon hasznosak lehetnek a táplálkozási szakember számára, mert ezeknek az adatoknak köszönhetően nemcsak a megfelelő fogyókúrás programot tudja kiválasztani, hanem a megfelelő ivási rendet és annak napközbeni beállítását is meg tudja határozni. Minden anyagcsere-folyamat a testnedvekben zajlik. A testnedvek optimális mennyiségének és összetételének fenntartása elengedhetetlen a szervműködés és az alapvető életfunkciók szempontjából. A szervezet elégtelen hidratáltsága tehát számos egészségügyi problémát okozhat, de a fogyást is megakadályozhatja.
A test részletes diagnózisával és elemzésével a táplálkozási szakember más fontos paramétereket is meg tud határozni, például a szervezetben lévő fehérjék és ásványi anyagok mennyiségét. A csontokban tárolt ásványi anyagok mennyisége az, ami egy fontos értéket tár elénk – a csontok mineralizációját. Ha a szervezetben D-vitaminhiány van, az a csontszövet demineralizációjához vezet. Ha a csontokban túl sok a lágy csontszövet, az különböző deformitásokhoz vezet. Az érték fontos a csontritkulás megelőzése és diagnosztizálása szempontjából. A csontritkulás a csontszövet betegsége, amely a csontok törékenységének növekedéséhez vezet, ami a betegségben szenvedőknél gyakoribb törésekhez vezet. A betegség gyakoribb a menopauzában lévő nőknél, de az idősebb korú nőknél és férfiaknál is. BMI INDEX
Ez egy másik adatpont, amelyet a részletes diagnózisban észlelnek. Az indexet az elhízás mértékének meghatározására használják a testsúly magassághoz viszonyított súlyának kiszámításával.
Az alapanyagcsere-ráta megmutatja, hogy a szervezetnek mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy éhgyomorra, hőmérséklet-semleges környezetben, nyugalmi állapotban működjön – vagyis mennyi energiára van szüksége az alapvető életfunkciók, például a légzés, az anyagcsere, a hőszabályozás stb. fenntartásához. Az alapanyagcsere tehát az alapvető életfunkciók megfelelő működéséhez szükséges minimális energiabevitel. Ez az érték nem veszi figyelembe a napi tevékenységek fedezéséhez szükséges energiabevitelt. A napi teljes energiafelhasználás 60-70%-át a bazális energiafelhasználás teszi ki. Az eredmények alapján pedig a táplálkozási szakember kiszámíthatja a teljes napi energiaköltséget.
Az anyagcsere-kor manapság viszonylag új adat. Ezt a számot úgy számítják ki, hogy összehasonlítják az Ön alapanyagcseréjét az azonos korúak átlagos értékével.
Az összes mérési adat alapján, figyelembe véve az Ön egészségi állapotát és jelenlegi életmódját, a tanácsadó tanácsot ad Önnek, hogy milyen változtatásokra van szükség, legyen szó zsírcsökkentésről vagy zsírnövekedésről, valamint az izomtömeg változásáról, és meghatározza az ideális célsúlyt.
HATÉKONY ÉS EREDMÉNYES ÉTREND A TÁPLÁLKOZÁSI SZAKEMBERNEK KÖSZÖNHETŐEN
Annak érdekében, hogy a fogyás biztonságos, gyors és egészséges legyen, fontos, hogy a fogyás teljes folyamatát orvos, nővér vagy hitelesített táplálkozási tanácsadó felügyelje.
Feladata nemcsak az eredmények helyes diagnosztizálása, értékelése és értelmezése, hanem az eredmények és az egyes ügyfelek/páciensek egészségi állapotának figyelembevételével a megfelelő csökkentési program összeállítása is. Az eredmények és a személyes konzultáció alapján a táplálkozási tanácsadó kitölti az ügyfél egészségügyi kártyáját , egyéni fogyókúrás programot állít össze, és nemcsak a fogyás folyamatán, hanem a testsúly stabilizálásán és a súly megtartásán is végigkíséri az ügyfelet jojó-effektus nélkül.
A táplálkozási szakemberrel való rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően az ügyfelek az egészséges táplálkozás, a diéta és az általános egészséges életmód területén is képzettek és megfelelően tájékozottak.
HOGYAN LEHET FOGYNI EGY TÁPLÁLKOZÁSI SZAKEMBERREL?
A táplálkozási tanácsadó elmagyarázza Önnek az eredményeket, kitölti az ügyfél egészségügyi nyilvántartását, és megbeszéli Önnel a jelenlegi étkezési szokásait. Figyelmezteti Önt a táplálkozási hibákra, és megfelelő ajánlásokat ad.
Az elemzések eredményei alapján a táplálkozási szakember egyéni súlycsökkentő vagy táplálkozási programot javasol az Ön testsúlyának optimalizálása érdekében.
A NUTRI FOOD PLAN csökkentő programok keretében Ön igényei szerint 1, 2, 3 – havi konzultációkat vehet igénybe egy táplálkozási szakemberrel.
Lépjen kapcsolatba szakembereinkkel
Minden ember egyedi, ezért a fogyókúrás étrendet az ő igényeikhez kell igazítani. Tanúsított táplálkozási tanácsadóink az Ön számára testre szabják a NutriFood MRP programot, amely a NUTRI FOOD PLAN márkához tartozik.