BARBARA LAKÓ

Előtte:

100kg

Utána:

80kg

Különbség:

20kg

„Hol kezdjem? A NUTRI FOOD PLAN weboldalon, ahol aszerint választhatsz táplálkozási szakembert, hogy honnan származol. És aztán elmegy.”

A KÖRNYEZET INSPIRÁLTA

„A fél családom lefogyott a NUTRI FOOD PLAN fogyókúrás programok segítségével. Úgy éreztem, hogy már semmi sem segít rajtam, de keresztanyám olyan meggyőzően beszélt a NUTRI FOOD PLAN fogyókúráról, hogy magam is belevágtam. Sokáig gondolkodtam azon, hogy megosszam-e a történetemet és a fotóimat, mert nem vagyok túl büszke arra, hogy hogyan néztem ki a diéta előtt.” – mesélte. Barbara leírja a nagy változás kezdeteit. A fitnesz átalakulása az MRP NutriFood élelmiszerek és a táplálkozási szakemberünk segítségével elérte a – 20 kilós szintet.

ALÁÁSOTT EGÉSZSÉG, MINT A FOGYÁS FÉKJE

Ahogy a bevezetőben már utaltunk rá, és biztos vagyok benne, hogy sokan tudják, a fogyás néha jelentősen nehezebb és korlátozottabb az egészségügyi problémák miatt. Barbara is tud erről valamit: „Pajzsmirigy alulműködésem van (alacsony pajzsmirigy aktivitás), így a fogyás is nehezebb volt, könnyen híztam”. Az alacsony pajzsmirigy-aktivitás a pajzsmirigy által termelt hormonok, a trijódtironin és a tiroxin termelését is lelassítja, ami befolyásolhatja a szervezet zsírfeldolgozását, következésképpen ez a jelenség magas koleszterinszinthez vagy eltömődött artériákhoz is vezet.

Barbara azonban nem csak fogyni akart, hanem izomtömeget is akart építeni. „Amióta edzek, a Plus programot választottuk, hogy kibírjam az edzéseket. Az első 2 hét kemény volt, de mivel felkészültem az éhségtünetekre, tudtam, mire számíthatok. Elegendő folyadékbevitellel és zöldségekkel ki lehet bírni,” Barbara hangsúlyozza a sokat emlegetett megfelelő ivási rendet.

KERESD AZ ELMÉDET MINDEN MÖGÖTT

A megfelelő gondolkodásmód is fontos, és Barbara válasza a kedvenc MRP NutriFood ételére vonatkozó kérdésre azt bizonyítja, hogy tisztában volt a prioritásaival: „Számomra nem volt fontos, hogy legyen kedvenc ételem, a cél szent az eszköz. Csak a céljaimat akartam elérni.” És hogy ezt gyönyörűen csinálta.

Barbara elsősorban elszántságának, önmotivációjának és kitartásának köszönheti sikerét, de meg kell említenünk a fő támaszát is mindebben – Dunai Diana táplálkozási szakértőt, aki Gabriela Huberrel együttműködve dolgozik. „Hol kezdjem? A NUTRI FOOD PLAN weboldalon, ahol aszerint választhatsz táplálkozási szakembert, hogy honnan származol. Nagyon kedvelem Dianát, öröm volt, hogy támogatott a sportban. Diana a fitnesz sportokban is jártas, így a diéta végeztével is tudott diétás ajánlásokat adni. Ez a szakmai rész. Emellett nagyon barátságos és empatikus nő, kedvelem őt, mint barátot.”

SÚLYVÁLTOZÁS = MAGATARTÁSVÁLTOZÁS

Barbara azonban elismeri, hogy egy ilyen változás csak akkor fenntartható, ha a hozzáállásodat is megváltoztatod: „Abszolút változás történt az életemben, ezt elmondhatom. Azóta akár heti 6 alkalommal is edzek, más céljaim is vannak. Fontos, hogy rendszeresen együnk és rendszeresen igyunk. A hangulatváltozások miatti édesség utáni vágy is megszűnt.”

Ennek és a tanácsadó felügyelete mellett történő fogyásnak köszönhető, hogy nem jelentkezik a rettegett jojó-effektus. A fogyás során egészséges táplálkozási szokásokat, egészséges életmódot alakít ki, és a táplálkozási szakember gondoskodik arról, hogy a diétás étkezésről fokozatosan, megfelelő módon térjen át a rendszeres egészséges táplálkozásra.

Tehát látod, Barbara képes volt arra, hogy egy háromjegyű számot a skálán kétszámjegyűvé változtasson hihetetlenül kevesebb, mint 4 hónap alatt. Te is ezt fogod csinálni?