LENKA BABICOVÁ

Előtte:

147.40kg

Utána:

92.10kg

Különbség:

55.3kg

„A LÍNIA 2017 országos verseny abszolút győztese!”

Minden problémám 16 éves koromban kezdődött. Amikor megsérültem, kiderült, hogy az allergiák különböző kombinációi vannak, és elkezdtem felírt cseppeket és gyógyszereket szedni. Normális gyerekből fél év alatt elhízott gyerek lettem. A súly stabilizálódott a gyógyszeres kezelés abbahagyása után. A másik sokk a testemet a középiskola után érte, amikor menstruációs cikluszavarom alakult ki, és fel kellett keresnem egy nőgyógyászt, aki azt javasolta, hogy fogamzásgátlót szedjek, hogy korrigáljam ezt az egészségügyi problémát. Fiatal voltam, ezért beleegyeztem. Aggódtam, hogy a túlsúlyom miatt teljesen megszűnik a menstruációs ciklusom, és nagyon szerettem volna a jövőben gyermeket vállalni. Többféle fogamzásgátló váltása után a kezelés bevált, de a sok mellékhatás közül egyet hozott, mégpedig a súlyom további 30 kg-os növekedését. Ezután már nem is figyeltem, ahogy a mérleg kis mutatója lassan növekszik.

Amikor végre boldogan megtudtam, hogy babát várok, már 120 kg voltam 178 cm magasan. A terhesség harmadik hónapjában újabb probléma következett, amikor összeestem a munkahelyemen, és a szívritmuszavarok miatt azonnal magas kockázatú terhességbe kerültem. Újabb hat hónap otthon ücsörgés nem segített a súlyomon. A terhesség alatt 145 kg-ot szedett fel. A szülést császármetszés nehezítette, és két hónapig hatalmas sebgyógyulási problémák következtek, mivel a derékzsír megnehezítette a kezelés és a gyógyulás egész menetét.

Ma már van egy gyönyörű, egészséges gyermekem, és férjemmel együtt nagyon vágyunk arra, hogy minél hamarabb legyen egy testvérem. Nos, ezért döntöttem úgy, hogy radikálisan megváltoztatom az életemet. Nem akarom magamat és a gyermekemet veszélyeztetni azzal, hogy még egyszer teherbe esek, és átélem azt, amin már egyszer keresztülmentem. Ezért köteleztem el magam a VLCD csökkentő program mellett, és cseréltem le az étrendemet NutriFood táplálkozásilag kiegyensúlyozott élelmiszerekre. Nagy támogatást kaptam édesanyámtól, aki úgy döntött, hogy velem együtt követi a diétát.

Április óta járunk Zuzka Čičmanská táplálkozási szakemberhez, aki nagyon kedves, segítőkész, bátorító és támogató volt az átalakulásunk egész folyamatában. Hosszú idő után mindketten kezdjük úgy érezni, hogy új életet élünk. Anyának sikerült elképesztő -33 kg-ot fogynia, és 55 évesen ugyanolyan mozgékony és rugalmas, mint 30 évesen. Eddig fantasztikus -55,3 kg-ot fogytam, fantasztikusan érzem magam, és még mindig nem vagyok a végén. Továbbra is fogyok. Ezt a hatalmas változást a körülöttem élő emberek is érzékelik. Amikor a barátaim, akik már rég nem láttak, találkoznak velem, nem tudják elhinni, hogyan változhattam meg ennyire néhány hónap alatt. Az elhatározásom, hogy újra karcsú, egészséges és drogmentes legyek, minden akadályt legyőz. Azt ajánlom minden egyes nőnek, aki a kóros elhízás kifejezést hallva azt mondja magának, hogy minden elveszett, és ezen már nem lehet változtatni, hogy keressen segítséget egy táplálkozási tanácsadó formájában, és kérjen tanácsot a hatékony és egészséges fogyáshoz.

Lenka Babicová