Sült patizón csirkével töltve

1. Vágjuk le a patizone alját.
2. Ezután vágja le a tetejét, és egy kanállal mélyítse ki a közepét.
3. A patizónt forró, sós vízzel leöntjük, 2 percig állni hagyjuk, majd tányéron lecsepegtetjük.
4. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát a fokhagymaszeletekkel együtt.
5. Egy idő után adjunk hozzá egy kis patisszonpépet, és rövid ideig pároljuk.
6. Végül adjuk hozzá a kockára vágott húst, a tojást, a sajtot (50 g-ot hagyjunk meg a szóráshoz), fűszerezzük a NutriFood zöldséglevessel, a fűszerekkel és a fűszernövényekkel.
7. Töltsük meg a patizónt ezzel a keverékkel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal.
8. Sütés után szép ropogós lesz a ,,fedele”.
9. Süssük 35 percig (a sütemény méretétől függően) 200 °C-on.

Szilárd ételekre való átállási programhoz alkalmas recept – STABILIZE program .

ÖSSZETEVŐK

1 közepes patisszon
150 g csirkemell
1 evőkanál olívaolaj
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
150 g zsírszegény kemény sajt
NutriFood Zöldségleves
őrölt fekete bors
Csipetnyi szerecsendió
1 marék friss petrezselyem
Oregano

EXPERT TÁJÉKOZTATÁSOK

A fiatal patisszonokat nyersen is fogyaszthatjuk, és salátákhoz adhatjuk, hogy növeljük az olyan termolabilis vitaminok bevitelét, mint például. C-vitamin.